Állami egészségügyi ellátás vs. magánrendelések

Állami egészségügyi ellátás vs. magánrendelések

Az állami rendelésekre egyre nehezebb bejutni, sok helyen 4-6 hónapot is várni kell mire lehetőség van sorra kerülni. Legtöbbször már a tünet is megszűnik, mire eljutunk a problémánkhoz kapcsolt szakrendelésre. Jó esetben ott azonnal kapunk választ a bajainkra. Ellenkező esetben tovább lehet a magyar egészségügyi ellátás bugyraiban szobrozni heteken-hónapokon át.

A mai rohanó világunkban egyre nagyobb stressz ér mindannyiunkat. Talán a nők élete méginkább ki van téve különféle veszélyeknek, hiszen nem csupán a munka területén, hanem a háztartás és gyereknevelés témában is magas elvárásaik vannak a korunk nőinek saját maguk felé. Jellemzően saját magukat szokták háttérbe szorítani az időhiány és a fenti indokok miatt.

Az állami kasszákba befizetett pénzek ellenére már sok háztartás dönt úgy, hogy magánrendeléseket keresnek, ahol lehet, hogy fizetni kell, de legalább sorra jutnak. Ilyen helyeken valahogy nagyobb a bizalom is a beteg részéről, mert úgy érzi, hogy személyre szabottabb szolgáltatást kap egy magánrendelésen.

Egy családnak érdemes olyan magánrendeléseket találniuk, ahol a szűrővizsgálatokat is el tudják végezni. Ezekhez a szakrendelésekhez a hosszabb távú elköteleződés megnyugtató lehet, hiszen ha évek óta egy szakember tartja kézben a leleteinket és ismeri a teljes kórtörténetünket, akkor jó eséllyel hamarabb felismeri az esetleges rejett problémákat is.

A nőknek mindenképpen érdemes megfelelő nőgyógyászati magánrendelőt találniuk, hiszen ez az a terület, ami bizonyosan az egész életüket elkíséri. Jó példa erre a Budapest belváros egyik legszebb legújabb nőgyógyászati magánrendelője az Uránia Medical Center.

Hogyan érdemes ilyen rendeléseket keresni?

Első körben érdemes könnyen elérhető nőgyógyászati magánrendelőt keresni. Ami közel van a lakhelyünkhöz, vagy azokhoz az útvonalakhoz, amit minden nap bejárunk. Az is megfelelő, ha a városközpontban van, ahol lakunk, hiszen jó eséllyel annak közelébe is sokszor elmegyünk a mindennapjaink során.

Mindenképpen fontos, hogy a szakemberek tudásáról is tájékozódjunk. Ez a mai korban már egyre könnyebb, hiszen minden magánrendelésnek van online felülete is. Ott a betegek visszajelzéseit is fel szokták tüntetni. Jó esetben kérdés-felelek felületet is működtetnek.

Érdemes megnézni, hogy a magánrendelő weboldalán bemutatkoznak-e az orvosok. Ha igen, akkor milyen háttérrel és referenciákkal rendelkeznek.

A weboldalon lévő szakrendeléshez kapcsolt, orvosaik által írt blogcikkek mélysége és szakmaisága is sokat elárul az adott helyről.

Ezeken felül jó tudni, hogy lehet olyan magánrendeléseket is találni már, ahol várakozás nélkül be lehet jutni a rendelésre. Természetesen online jelentkezés szükséges. Az online felület jellemzően egyértelmű és felhasználóbarát napjainkban.

Már itt is csak azon kell drukkolni, hogy ne legyen annyira felfutott az az adott szakrendelő a városban, hogy ott is hónapokat kelljen várni egy-egy kezelésre…..

Posted on