A paróka, a hajhosszabbítás és a divat világa

A paróka, a hajhosszabbítás és a divat világa

A paróka, a póthaj és a divat világa igen közel állnak egymáshoz. A mai kor tinédzserei számára a social média csatornákon keresztül a legtöbb sztár napi szinten követhető. Sok fiatal szembesül azzal, hogy a sztárok parókákat, póthajakat használnak, hiszen azokat nem csupán kozmetikai vagy kopaszodással járó problémákra lehet használni, hanem bizonyos imázs elérésére, vagy a külső folyamatos változtatására. Egy sztár életében természetes lehet, hogy egy villásreggelin rövid szőke hajjal jelenik meg, míg ugyanazon a napon az esti partin már hosszú fekete loknikkal fotózzák. A mai pezsgő divatvilágban, a folyamatos változás igénye magas. Egyre több fiatalnak természetes, hogy a sztárok nyomdokaiba lépve partikra parókába menjenek, illtve az, hogy a stílusok ilyen mértékű változtatásának igényét az identitásuk részévé tegyék.

A parókákat gyártó cégek egyre jobb minőségben készítenek póthajakat, a mai paróka olyan mértékben átalakult a megelőző évekhez képest, hogy szinte már nagyon kevesen tudják megmondani a különbséget a tényleges haj és a póthaj között. A minőségi póthaj könnyen elérhető az online világban, de azért érdemes bizonyos kutatásokat végezni azzal kapcsolatban, hogy ár-érték arányban mennyire megfelelő egy-egy adott cég, vagy webshop által kínált termék, hiszen a póthajak piacán igen nagy árbeli eltérések lehetnek, amelyek nem feltétlenül követik ekkora nagy minőségi eltérések.

Érdemes azt is megfontolni egy-egy póthaj kiválasztásakor, hogy milyen célra használja az adott illető. Természetesen vannak olyan esetek is, amikor egy betegségből történő hajhullás miatt szükséges póthajat választani, de ez esetben leginkább a természetes hajból készült paróka a legmegfelelőbb. Akik partikra szeretnék használni és szórakozásból voksolnak a póthajak mellett, azoknak teljesen más szempontokat érdemes figyelembe venni. Náluk előtérbe kerülnek az extrém fazonok, hosszúságok és színek is akár. A cél a figyelem felkeltése, egy-egy karakterhez passzoló stílus elérése, karakterjegyek fokozása.

És természetesen itt van annak is a kérdése, hogy sok hölgy csodálatosan dús hajkoronára vágyik, de a haja struktúrája, sűrűsége és vastagsága ezt nem engedi. Ekkor gyakran hajhosszabbítást választják. A hajhosszabbításnál nagyon jól meg kell választani a hajszínt, hogy az tényleg minél természetesebbnek hasson, hiszen ebben az esetben nem az a cél, hogy extrém legyen a hajkorona, hanem az, hogy minél természetesebb hatást érjen el. Érdemes megfontolni, hogy milyen technikával készül a póthaj, levehető, vagy tartós. Természetesen azt is fontos vásárlás előtt kideríteni, hogy milyen módon lehet a póthajat mosni és formázni.

Akár hogy is változik a világ, egy biztos, hogy az embereknek (leginkább a nőknek) nagyon fontos kérdés az, hogyan fejezik ki önmagukat a világban a megjelenésük által, milyen hatással vannak másokra. Ehhez nagyszerű lehetőséget nyújt egy-egy paróka, vagy hajhosszabbítási technika.

Posted on