A sportfogadások lehetséges befektetési szintjei

A sportfogadások lehetséges befektetési szintjei

A sportfogadások világába legtöbbször a szeretett sport és csapat miatt kerül az ember. Aki szívesen nézi a sportokat, hamar rájön, hogy mennyivel izgalmasabb, ha nem csupán a kedvelt csapatnak szurkolunk, hanem tétje is van a játéknak. Sok baráti társaság komoly fogadási listát készít egy-egy olimpia vagy futball idény során. Természetesen lehet fogadni bármiben, nem mindig a pénz a forrás. Fel lehet a nyertesnek ajánlani segítséget, bevásárlásra, hólapátolásra, amit kuponként oda lehet adni és alkalomadtán a nyertes fél a barátoktól beválthatja. Igen izgalmas tud lenni egy olimpiai szezon, ha a barátokat lehet vele ugratni és még értékes segítségre is szert lehet tenni. Persze mindig ott áll a fejünk felett, hogy veszítünk és nem csupán a saját kocsifeljárónkat kell télen ellapátolni, hanem még a barátunkét is. A jó hangulat és a verseny izgalma miatt mindenképpen megéri kockáztatni.

Természetesen nem csupán szívességekben lehet fogadni, hanem pénzben is. Vannak olyan baráti társaságok, akik összedobják a fogadási téteket és közösen fogadnak egy fogadóirodával szemben. Így már másfajta az izgalom, más a tét is. Nincs egymás közötti ugratás, hiszen egy oldalon álnak. Természetesen közösen osztoznak a kockázatban, de a nyereséget is közösen osszák fel. Ez még mindig csak szórakozás kategória, bár már egy lépéssel komolyabb.

A következő lépés, amikor valaki már nem csupán az öröm kedvéért, hanem pénz nyerésének a céljából vág bele a fogadásokba. Ilyenkor már érdemesebb kicsit jobban körbenézni és érdeklődni az esélyekről. Akinek egy-egy sport a kedvence ott érdemes mélyebb ismereteket szerezni a háttérinformációkról, hogy a csapatnak mennyi pénze van, milyen edzőket szándékozik alkalmazni, milyen játékosokat tud vásárolni. Van-e sérülés, hogy teljesített és teljesít a csapat. Ehhez akár nemzetközi oldalakon is rengeteg információt lehet szerezni. Sok fogadási blog oldal van, ahol összegyűjtik ezeket az információkat. Mindenki válogathat a saját kedve szerint és kalkulálhat az információkból a tippmixekhez.

 

És természetesen vannak a nagy halak, akik már komolyabban, életvitelszerűen űzik a fogadásokat. Akik nem a kedvenc csapatuk alapján, hanem stratégia mentén gondolkodnak és építik fel a fogadásaik részleteit. Ehhez persze idő kell és sok-sok tapasztalat. A fentiekben leírt baráti fogadások és tapasztalatok természetesen adnak bázist ehhez, de lehet sokszor ez nem elég. Aki ilyen komolyabb vállalkozásra adja a fejét és a pénzét is befektetésként kezeli ebben a szegmensben, annak érdemes szakértőktől tanulni, így már nem szerencsejátékként, hanem rövid távú befektetésként tekinthet a fogadásokra. A tippmix tippeket az alulértékelt csapatok ismeretével teszi meg, szakértői segítséggel. Ahol akár naponta, különböző szinteken is kérheti a tanácsokat az adott szakértői gárdától. 

Posted on