A szépségipar és a pszichológia ami mögötte van

A szépségipar és a pszichológia ami mögötte van

Azt mondják a szakemberek, hogy a szépségért a nők nem véletlenül szállnak harcba. A szépségipar nem véletlenül igen meghatározó szegmense a gazdasági szférának. Az attraktivitás és a szépség jelensége évezredek óta fontos központi téma az emberek életében. Kutatások igazolják, hogy már a csecsemők megfigyelése során is azt tapasztalják, hogy a gyermekek szépnek nevezett arcot sokkal tovább nézték, mint a kevésbé szép arcot. A barátválasztásnál is fontos tényező, a párválasztásról nem is beszélve. Egy szép ember sokkal hamarabb kap segítséget az élet bármely területén. Legyen az egy bírósági helyzet, vagy egy munkafelvétel, autószerelés stb... A szépséghez sokszor pozitív jelzőket társítanak az emberek, olyan ösztönösen, hogy ezzel saját maguk sincsenek  tisztában igazából. Aki szép, arról hamarabb gondoljuk azt, hogy kedves és népszerű is, hamarabb társítunk a személyiségéhez pozitív belső tulajdonságokat. Ösztönösen olyat, amihez mi vonzódunk.

Az arc megfelelő szimmetriája, és a dús haj az egészség látszatát keltik. Emellett a nőknél még az úgynevezett ösztrogén jellegek amik számítanak. Ezek a jellegek kecses vonásokat kölcsönöznek az arcnak. Egy csodálatos hajjal keretezett szép arc, nagy szemekkel és apró orral a férfiakra kimutathatóan hormonszinten is hatással van. A tudattalanban úgy tárolja a férfi rendszere, hogy az ilyen nőknek a génállománya is jobb minőségű.

Az életben való sikeres jelenléthez az intelligencia is hozzájárul. Egy szép ha intelligens, akkor az fokozott hatással van a többi emberre. Megfigyelték, hogy az intelligenca leginkább a humor formájában járulhat hozzá a pozitív emberi kapcsolódások és helyzetek kialakulásához. A humor mellett a mosoly az érdeklődés egyik legfontosabb felkeltője.

A szakemberek szerint mindenképpen érdemes a fent bemutatott területen fennálló hiányosságainkat kompenzálni. A növekvő pozitív visszajelzés az önbizalmat erősíti, a növekvő önbizalom pedig a további pozitív visszajelzésekre van hatással. Vagyis ez mindenképpen egy felfelé erősödő spirált generál az emberek, leginkább nők életében.

Ha az arc az első legfontosabb hatás, ami a másik ember hormonszintjére is hatással van, akkor mit tehetnek a nők annak érdekében, hogy minél inkább ösztrogén jelleget sugározzanak?

A smink az egyik ilyen eszköz a nők kezében. A sminkelésnek már évezredek óta a szem hangsúlyozása az egyik legfontosabb területe. A szemnek a nagyobbítására és az arc arányaihoz kapcsolódó árnyalásra, alapozásra és púderezésre már a tini lányoknak is megfelelő kozmetikumok állnak rendelkezésre. A mai világban aránylag könnyen elsajátítható az, hogy egy-egy arcformát hogyan és milyen kozmetikai szerekkel érdemes a szimmetria és a nagy szem irányába sminkelni.

A másik lehetőség, ami még a nők kezében van, az a hajdúsítás. Már erre is megfelelő, nagyon igényes és egyszerűen használható lehetőségek érhetőek el. Ebben a youtube videóban bemutatjuk, hogy csatos póthajjal milyen egyszerű és látványos eredmény érhető el pár perc alatt:

 

Posted on