A zene nyelvét nem is olyan ördöngősség megtanulni?

A zene nyelvét nem is olyan ördöngősség megtanulni?

A zene a minden nemzet kultúrájának része valamilyen formában, az emberiség kezdete óta. De nem csupán az emberiség léptékével lehet a zenét kutatni. Egy emberöltőt tekintve is igazán szembeötlő, hogy mi az, ami egy embert szinte egész életében biztosan elkísér. Kisbaba korunktól része az életünknek, kezdődik édesanyánk altató dalával és folytatódik az óvodás énekekkel. Tinédzser korban szélesedik ki talán leginkább, majd idősebb korban szofisztikálódik. Lényeg, hogy a zene mindenképpen része az emberek életének akkor, ha játszik hangszeren, ha nem.

A zene vágya ösztön mindenkiben. Megtanulásának vágya is az, csak sok embert elrettent a kottaolvasás nehézsége, mert azt hiszik, hogy az olyan nehezen elsajátítható, mint egy másik nyelv ismerete.

Igaz ez is egy nyelvezet, de korántsem annyira bonyolult, mintha idegen nyelvet tanulna valaki.

A zeneelmélet alapjaihoz nagyon sok útmutatót és leírást lehet találni. Sokszor úgy leírva, hogy tényleg nem érthető a laikus kezdők számára. Nem mindegy, hogy milyen módszerrel érti meg valaki a zenét. De szerencsére mára már sok módszer született annak érdekében, hogy lehetőség szerint ezt a nehézséget könnyen át lehessen hidalni és bárkinek egyszerűen és érthetően belépése lehessen a zeneelmélet világába.

Több weboldal is foglalkozik ezzel a témával, jelen cikkemben a Klotz János által írt ’Legyen Tiéd a zene’ zenei könyvet is promótáló weboldalról szeretnék írni.

Az oldal a www.zenecsoda.jimdo.com linken érhető el. Az oldalon könnyen érthető és átfogó információt lehet találni egy helyen. Ez a magas színvonalú ismeretanyag tájékoztatás kínál egy új és innovatív módszer alapján, ami a gyorsabb tanuláshoz és a könnyebb megértéshez segít. Az oldal mélyebb átolvasása során kellően megismerkedhet bármely laikus a zeneelmélet alapjaival.

Érthetően meg lehet tanulni általa a zeneelmélet, a kottaolvasás és a szolfézs rendszerének összefüggéseit. A könyv további ismereteke is nyújt, hiszen a hangok közötti erők rendszerébe is bemutatást enged.

A weboldalra már csak azért is érdemes ellátogatni, mert ezt a zenei könyvet az oldalon nagyon kedvező áron lehet megrendelni. Kiváló tudásforrás, megfizethető áron.

Az oldal felhasználóbarát, egyszerű navigáció segíti a látogatót abban, hogy érthetően, rendszerbe szedve tudjon elmélyedni a zeneelmélet világában. A www.zenecsoda.jimdo.com oldal attól népszerű, hogy azonnali és átfogó kereteket ad a témában. Tudásszinteknek és érdeklődésnek megfelelően bárki könnyen és érthetően navigálhat az oldalon úgy, hogy közben a szintjének megfelelő tudással gyarapodhat.

Egyéb hasznos és érdekes információkat is lehet találni az oldalon praktikus segédeszközökről. Ilyen eszközök között találunk elektronikus applikációt és akár kottaíró programot is.

Aki érthető és egyszerű módon, mély tudásra szeretne szert tenni, annak mindenképpen ajánlott ezt az oldalt felkeresnie.

Posted on