Gold Investment, az aranyba történő invesztálás előnyei

Gold Investment, az aranyba történő invesztálás előnyei

Amikor sok pénzünk van és nem szeretnénk a párnacihában tárolni, mint nagymamáink régen, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mit lehet a pénzünkkel kezdeni.

Természetesen a cihába is tehetjük, de akkor a pénzünk nem fog gyarapodni és sokszor gondolhatunk arra, hogy mi történne, ha betörnek a házba és elviszik a pénzünket.

Örök igazság, hogy leginkább pénzből lehet több pénzt csinálni, ezért nem hasznos egy bizonyos összeg felett otthon tárolni a pénzünket. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mit kezdjünk a diszkrecionális jövedelmünkkel, ami azon felül marad, amikor az összes költségeinket már kiegyenlítettük.

Pénzt természetesen be lehet fektetni egy jó vállalkozásba is, amit saját magunk indítunk és viszünk sikerre. Lehet befektetőként startup innovatív ötleteket finanszírozni annak reményében, hogy az ötlet sikeres lesz és nagy bevételt hozhat a későbbiek folyamán. Lehet a gyerekünkbe fektetni, mint a minket tovább vivő jövőbe. Lehet ingatlanokba is fektetni. A bankok és biztosítók is ígérnek sok hasznot. És az aranybefektetések is hasznosak lehetnek. És természetesen lehet mindegyik befektetési formát választani, ha annyi pénzt sikerült abban a bizonyos cihában összegyűjteni…

A legtöbb embernek természetesen véges tőke áll rendelkezésre ahhoz, hogy valamibe befektesse. Ilyenkor problémát okozhat, hogy jó döntéseket hozzon a befektetési reményeinek megvalósulása érdekében. A témát több szempontból körbe lehet – és érdemes - járni.

Befektetéseknél érdemes figyelembe venni a kockázatot, a hozamot és a likviditást. Ez az a három szempont ami alapján mérlegelhetünk. Hiszen egy-egy startup vállalkozás kockázatot rejthet, mert a piac teljesen máshogy is reagálhat egy-egy bizonyos innovációra, mint azt a befektetők előzetesen feltételeztek. Az ingatlan piaca hosszútávon nem jelent nagy kockázatot. Miközben az ingatlan értéke általában több évtized alatt felfelé kúszik, magát az ingatlant hasznosíthatni is lehet és passzív bevételt, vagyis likviditást is eredményezhet bérbeadás során. A gyermekünkbe áldozott invesztmentről nem lehet közgazdasági értelemben beszélni a hozamról és a likviditásról és a kockázatát is minden szülő érzi, mégis lelkesen fektet ebbe a formába… A bankok és a biztosítók sok helyen jelentős bizalmi mínusszal zárták az elmúlt éveket.

Ebben a cikkben a gold investmentnek a sok előnyét szeretném bemutatni. Biztonság szempontjából ismert tény, hogy a történelem során válságok idején az arany fedezet jó biztosítékot ad a gazdaságnak. Pont emiatt hosszú távon azt javasolják az elemzők, hogy a megtakarítások 10-30 százalékát érdemes ilyen fedezetbe fordítani. Ez bizonyult eddig a legbiztonságosabb befektetési formának még háborúk idején is. Likviditás szempontjából is jó üzlet az aranybefektetés, hiszen az arany a világon bárhol pénzzé tehető. Az arany független a kormányoktól és a politikától. Az arany értéknövekedése 2000 óta 70 %-os növekedést mutat. Aranyat egyszerűen lehet vásárolni és könnyű örökölni is… És még az asszony is boldog otthon, hiszen arannyal teli a széf…

Posted on