Külföldi munkalehetőségek a Lager jobs területén

Külföldi munkalehetőségek a Lager jobs területén

Tendencia, hogy egyre több magyar hagyja el országunkat a jobb élet reményében. Legyen szó értelmiségi szakemberről, vagy kiváló szakmunkásról. Akik kicsit szeretnének könnyebb életet és van bennük vállalkozó szellem leginkább ezt az utat próbálják meglépni. Sőt el lehet mondani, hogy pont az innovatív és nyitottabb gondolkodású emberek azok, akik meglépik ezt a lépést. Hiszen ők éreznek magukban arra elég bátorságot és önbizalmat, hogy az új életben is minden rendben alakul majd és ők meg tudják majd állni a helyüket a nyelvi és kulturális különbségek ellenére is.

Gyakran úgy teszik ezt, hogy először a férj megy ki szerencsét próbálni, majd a család többi tagja már csak akkor megy utána, amikor ő az új országban már megalapozta a kinti lét alapvető feltételeit. Ebben az esetben már legtöbbször a feleség és a gyerekek is kimennek. Új iskolába járnak és teljesen új kultúrát tanulnak. Az is jellemző, hogy még családalapítás előtt mennek ki a fiatalok az iskola elvégzése után és külföldön alapítanak családod. Mindkettő tipikusan megfigyelhető tendencia országunkban.

Sokan Angliába és esetleg még messzebb is hajlandóak elmenni a jobb élet reményében, de nagyon sokan a közeli Ausztriát és Németországot választják.

Érdemes indulás előtt érdeklődni több cégnél is, mert széleskörű munkalehetőséget tudnak ajánlani külföldi cégek is. Ilyen például a Lager jobs Hannover-ben. Ha valaki raktározással, vagy logisztikai tevékenységgel kapcsolatos munkát keres, érdemes felvenni a kapcsolatot az Event-Mietservice GmbH-val, akik szívesen állnak rendelkezésre munkák kiajánlásával kapcsolatban.

A cég 2005-ben alapult. Vendéglátás területén indult és egyre jobban fejlődött. Napjainkra rendezvénykölcsönző szolgáltatóvá fejlődött Németországban. A rendezvényszervezés piaca rohamosan fejlődik a turizmus szektorban. Így van ez Németországban is. Vásárokra, ünnepségekre, koncertekre, konferenciákra átvállalják a teljes logisztikai szolgáltatást a rendezőktől. Rendelkeznek teljeskörű felszereléssel. Ezeket a felszereléseket szállítják a megadott helyszínre. A helyszínen ők gondoskodnak az installációról, a technológia felépítéséről. A rendezvény ideje alatt a beléptetés ellenőrzéséről. A rendezvény végén természetesen a szétszereleséről, a helyszín lebontásáról, és az installáció elszállításáról gondoskodnak. A cég jelenleg 50 embert foglalkoztat, de folyamatosan érdemes az oldalukon érdeklődni, hiszen a cég által kínált szolgáltatások köre folyamatosan bővül és újra és újra várható, hogy egyes munkakörökben munkaerő igény jelentkezik.

A cég által kínált munkakörök jellemzően Langenhagen vagy Hamburg területén jelentkeznek és az alábbi pozíciókra szokott keresleti igény megjelenni: csákányozó, raktári munkás (képzett munkás raktárkezeléshez), ideiglenes segítség a raktári logisztikában, raktári segítők (teljes- vagy részmunkaidőben), logisztikai gyakornok szakember, takarító személyzet (teljes- vagy részmunkaidőben).

Ezeken a lehetőségeken túl időnként rövidebb távú munkát is ki tud ajánlani a cég a munkavállalóinak Hamburgtól eltérő helyeken, a rendezvények helyszínének függvényében.

Posted on