Miért érdemes megbízni SEO team-et azzal, hogy a weboldalunkat optimalizálja?

Miért érdemes megbízni SEO team-et azzal, hogy a weboldalunkat optimalizálja?

Manapság már mindenhonnan azt hallani, hogy SEO és keresőoptimalizálás és online marketing kampány és Social média oldalak. A marketing az elmúlt pár évben hatalmasat fejlődött. Akinek régebbi marketing diplomája van bizony észreveszi, hogy szinte semmi nem használható abból a tudásból, amit az old-school marketingnél tanítottak.

Egy jó marketingesnek nem elég ismernie a célcsoportot, azok igényeit (fájdalmát, vagy vágyait és az azokhoz kapcsolódó legfőbb és legégetőbb kérdéseit), ismernie kell az online tér kereteit is. Az online tér is elég tág fogalom a mai világban.

Induljunk ki abból, hogy a google az egyik legkedveltebb felület ahol a legtöbb ember keresni szokott az interneten. Az emberek jellemzően, ha új terméket, vagy szolgáltatást szeretnének keresni, akkor azt az interneten fogják megkeresni. Ezért fontos, hogy a mai világban a legtöbb cég online jelenléttel is rendelkezzen. Ez azt jelenti, hogy van weboldala. Ez számít ma a legfőbb és elsődleges kapcsolódási pontnak az ügyfelei irányába, hisz ezt fogja leghamarabb megtalálni az ügyfele.

A weboldalt és az ügyfelet a google keresőmotor rendszere köti össze. Ezt pontosan úgy lehet elmagyarázni, hogy amikor bárki rákeres egy adott témára, vagy szóra a google keresőben, akkor a fizetett Google hirdetések mellett a keresőmotor úgynevezett organikus keresési eredmények alapján bedob egy találati listát. Ezt a listát a Google az alapján állítja fel, hogy értékeli az egyes weboldalakat és bizonyos feltételek alapján helyet rendel egy-egy weboldalhoz. Azon a helyen fog megjelenni az adott weboldal a találati listában.

Minél magasabb helyet ér el egy weboldal ezen a találati listán, annál nagyobb eséllyel fognak a látogatók az oldalára eljutni.

Miért érdemes megbízni SEO Agentur-t azzal, hogy a weboldalunkat optimalizálja?

Azért érdemes SEO Agentur-okkal dolgozni, mert a találati listán könnyebben feljebb lehet kerülni megfelelő optimalizálással. Egy jó SEO team tudja, hogy a Google milyen feltételek alapján értékeli a weboldalt. Ez sokszor nagyon egyszerű, de folyamatosan figyelembe vett feladatokat ad a weboldalon lévő tartalomgyártás során. Ezeken az ismereteken alapul az, hogy melyik weboldal lesz sikeresebb.

 

A tartalomgyártás mellett oldalon kívüli optimalizálásra is van természetesen lehetőség. Ez több webhely közötti visszajelzést jelent, amit a Google szintén vizsgál.

A fentiek alapján látható, hogy a SEO az egy aránylag jól behatárolható feladat. Fontos, hogy egy SEO cég minél több éves tapasztalattal működjön, annak érdekében, hogy minden apró részletre oda tudjon figyelni annak érdekében, hogy minél több forgalmat biztosíthasson az adott weboldalra.

Az már, hogy egy-egy adott cég mennyire tudja megtartani a vevőit és mennyire elégedettek vele, az már más kérdés. A fő kérdés a mai piaci nyüzsgésben inkább az, hogy hogyan jut el hozzám a vevőm, hogy utána megtarthassam.

Ebben segít a SEO csapat. Válassz egyet magadnak! Érdemes. Válassz jól!

Posted on