Mi az amire egy esküvő tervezésekor mindenképpen figyelni kell?

Mi az amire egy esküvő tervezésekor mindenképpen figyelni kell?

Az esküvők minden fiatal pár életében fontos szerepet játszanak. Mindenkinek fontos a nagy nap és mindenki szeretné a lehető legszebbé varázsolni. Természetesen úgy, hogy egy életre szóló emlék legyen, a lehető legszebb kezdet egy új család indulásához.

Amíg a fiatalok a felhőkben járnak, addig a szülőknek igen sok gondot okoz legtöbbször az is, hogy a sok szép álomhoz és azok megvalósításához lehetőség szerint a megfelelő pénzügyi keretet is biztosítani tudják. Természetesen a határ a csillagos ég, amit a fiatalok szeretnének is elérni. Teljesen mindegy, hogy milyen büdzséről beszélünk, szinte biztos, hogy minden esküvő szervezésekor fel kell állítani egy mércét és szinte az is biztos, hogy ez a mérce a szülők pénztárcájával lesz leginkább meghatározva.

A kiadások legtöbbször mindig nagyobbak, mint amire elsőre számítanak, hiszen rengeteg részletre lehet és érdemes is egy esküvőn odafigyelni, aminek természetesen igen komoly költségei is lehetnek.

Mit lehet tenni akkor, ha a lehetőségekhez mérten ésszerű kereteket szeretnénk tartani?

A legfontosabb, hogy a fiatalok mindenképpen írják le az álmaikat és a vágyaikat, hiszen az a nap továbbra is róluk szól és az ő napjuk. Ezekhez a tételekhez lehetőség szerint reális költségeket érdemes rendelni. Ezt leginkább úgy tehetik meg, hogy árajánlatot kérnek a szolgáltatóktól. Mindenképpen érdemes legalább 3 szolgáltatót megversenyeztetni ebből a szempontból, hiszen az árak néha nagyon eltérőek is lehetnek.

Ezt követően egy rangsort állítani, azzal kapcsolatban, hogy mi az amit mindenképpen ki kell fizetni, mi az a költség, amit érdemes és mi az, ami egyedivé teszi, de elhagyható.

Mi az amire a tapasztalatok alapján mindenképpen érdemes költeni a gyűrűk, a ruha és az anyakönyvvezető mellett? A fotó és a videó mindenképpen emlék lesz, nem szabad kihagyni. De az sem mindegy, hogy a fotókon mennyire felhőtlen mosollyal láthatóak a fiatalok és a násznép, ehhez pedig a ceremóniamester a kulcs, aki a nagy napon le tudja venni a terhet a családról. Ezek mellett mindenki a saját pénztárcájának megfelelően alakítja a helyszínt, az ételt és a hangulathoz szükséges egyéb elemeket.

A költségeket tekintve ezek mentén érdemes lavíroznia a fiatal párnak és megtalálni azt az egyensúlyt, ahol a szülők homloka is sima marad még, de az ő napjuk is egy életre szóló élmény lesz.

Posted on