Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

Részvényekbe történő befektetés 21. századi módon

A blogomon már nagyon sokat írtam passzív bevételi forrásokról. Ez alatt leginkább azt értem, amikor csak éljük az életünk és a pénz pedig érkezik hozzánk, vagyis nagyon kevés aktív lépés szükséges ahhoz, hogy a bankszámlánk növekedjen.

Sokfajta módját körbejártam már, az ingatlan kiadásoktól, az aranyba történő befektetéseken át. Jelen cikkemben a részvényekbe történő befektetést szeretném körbejárni.

Az senki számára nem kétséges, hogy a passzív bevételi forrás milyen jó dolog, de az már gyakran kérdéses, hogyan kezdjünk hozzá. Hogyan érjük el, hogy a pénzünk dolgozzon nekünk? Az elején fontos jól tájékozódni és a megfelelő lépéseket megtenni annak érdekében, hogy később tényleg stabilan érkezzenek a passzív bevételek.

A gazdaság növekedésével együtt jár, hogy legtöbb országban az emberek diszkrecionális jövedelemre tesznek szert. Ez az a jövedelem, amit nem költenek el, tartalékként van jelen az életükben.  Vagyis a fogyasztásuktól elkülönített pénzt befektetik. Természetesen mindenki tisztában van azzal, hogy a befektetések kockázattal járnak.

Mielőtt belekezd bárki abba, hogy részvényekbe fektesse a megtakarított jövedelmét, érdemes bizonyos kérdéseket körbejárni:

Mekkora kockázatot vagyok hajlandó vállalni? Milyen hosszú ideig tudok és akarok elköteleződni a részvények világához? Saját magam szeretném kontrollálni a történéseket, vagy brókerekre bízom a pénzem?

Vannak online brókerek, viszont tudnom kell, hogy egy teljes szolgáltatást nyújtó bóker általában VIP ügyfelekkel foglalkozik, magas összegek befektetése mellett és magas költséget számol fel a szolgáltatásaiért.

Az online brokerek a mai világban a leginkább elterjedtebbek. Jellemzően szolgáltatásukhoz adnak eszközöket ahhoz, hogy mindenki ki tudja választani a saját tranzakcióit. Ahogy a 21. században az online platformok egyre inkább fejlődtek, az online brókerek egyre több lehetőséget és képzést biztosítanak az oldalaikon.

A 2008-as pénzügyi krízis után egyre inkább elterjedtek a roboadvisor-ok. A cél az volt velük, hogy a technológiát alacsonyabb költséggel lehessen igénybe vennie a befektetőknek, de mellette magasszintű alapos elemzéseken megszűrt tanácsot kapjanak.  

A metatrader 4 ilyen népszerű platform a kiskereskedők körében. Ez egy ingyenes kereskedési platform, melyet lehet számítógépre és mobiltelefonra is telepíteni. Ennek az innovatív, automatizált kereskedelmi rendszernek az előnyei között felsorolható, hogy szakértői tanácsokat ad, több időkerettel rendelkezik, harmincnál több műszaki mutatót elemez, pontos rendszer, több pénznemben is lehet használni. Apple és Android mobilra is létezik letölthető app, kényelmes push értesítéseket lehet kérni és a világ bármely pontjáról kényelmesen lehetőve teszi a tranzakciók kezelését.

A Meta Trader 4 terminálon egyedülálló platformhoz lehet csatlakozni, melyet Meta Trader Piacnak hívnak. Ez több ingyenes szoftver mellett további alkalmazások vásárlásával érhető el és használható megfelelő módon. Bármelyik alkalmazást lehet tesztelni a vásárlás előtt.

 

A Robomarkets brókerek a nap 24 órájában, a hét minden napján készen állnak arra, hogy bárki elkezdje felfedezni általuk a részvények befektetési piacát a jövőbeni céljai megvalósítása érdekében.  

Posted on