Tehergépkocsi-vezető felvétele az EU-n belül és világszerte

Tehergépkocsi-vezető felvétele az EU-n belül és világszerte

 

A személyszolgáltatók,  fuvarozási vállalatok, szállítmányozók és logisztikai vállalatok covid idején is folyamatosan keresnek tehergépkocsi-vezetőket, akik szállítási megrendelések teljesítéséhez CE-vezetői engedéllyel, vezetői képesítéssel (FQN) rendelkeznek.

Élelmiszer, általános rakomány, építőanyagok, siló, billenős, padló újrahasznosítás, tartály, veszélyes áruk szállítására keresnek legfőképpen.

Ezek a cégek több fajta szolgáltatást is nyújtanak:

  • Állandó toborzás
  • Szerződés szolgáltatásként  az állandó vezetők ideiglenes munka kiegészítéseként a  betegség, nyaralás csere, szezonális csúcsok idejére.

Profi járművezetői munkaközvetítőként rendelkeznek a szükséges szakmai know-how-val a sikeres munkahely-specifikus toborzáshoz az egész EU munkaerőpiacon.

A teherautó-sofőröket a jármű és a szállítás követelményeinek megfelelően választják ki.

A megfelelő sofőrszemélyzet keresése hasonló a tű kereséséhez a szénakazalban.A növekvő fuvardíjak, a demográfiai változások és a szakképzett munkaerő hiánya megváltoztatta a logisztikai ipar munkaerőpiacát is. Növekszik a versenynyomás, amely mindig is volt a közlekedési üzletágban, és egyre időigényesebb a megfelelő munkaerő megtalálása.

Teherautó-sofőr állásajánlatok Németországban legjobb cégeknél is elérhetőek, akik segítenek egyéb szolgáltatásokkal is, azon túl, hogy munkát ajánlanak.

Állásajánlatokat lehet megpályázni ezeknél a cégeknél  a németországi közúti közlekedésben, a helyi és a távolsági szállításban, az EU-s szállításokban. Németország-szerte a közlekedési munkáltatók motivált járművezetőket keresnek. Állandó munkaviszonyra, hosszú távú munkaszerződésekkel az EU közlekedési vállalataival, fizetés egyénenként szerződés alapján.

További szolgáltatás: tárgyalás a munkáltató és a kérelmező között, biztosított a havi bérfizetés, táppénz, a fizetett nyaralás és fizetett szabadság: heti 48 óra. Szállítási műveletek hétfőtől péntekig.

Németországban jelenleg nagyon számottevő az igény német nyelvtudással és saját lakóhelyiséggel rendelkező, képesített kamionsofőrök iránt 2021-ben  .

A német szállítási piacot elsősorban a helyi, regionális vállalatok részesítik előnyben. Az EU hosszú távú üzleti tevékenységének nagy részét a Németországon kívüli teherautó-flották veszik át.

A Szövetségi Foglalkoztatási Ügynökség több éve figyelemmel kíséri ezt a tendenciát, amely minden flottaméretű szállítóvállalat számára komoly problémákat és kihívásokat jelent.

Ha bárkit érdekel ilyen lehetőség, az hogy az EU-ból vagy egy harmadik országból Németországban vállaljon munkát, és profi sofőrnek szeretne jelentkezni, először össze kell hasonlítania az elvárásait a piaci helyzettel. A bértárgyalások előtt érdemes tájékozódni arról, hogy a bruttó bérből milyen kiadások kerülnek levonásra, az adott országban az egészségügyi hozzájárulás milyen mértékű. Az egyéb juttatás és a nyugdíjjogosultság az egyes EU-országokban eltér, ezért ezeket a szempontokat figyelembe kell vennie a bérek tárgyalása során.

Az alábbi kritériumokkal jó előfeltételei vannak a németországi közúti közlekedési ágazat munkáltatóinak érdeklődésének felkeltésére:

Nyelvtudás németül és angolul, saját lakás, saját autó, CE 95-es vezetői engedély 70-es kódszám nélkül.

Posted on