Tv box vagy Tv Stick?

Tv box vagy Tv Stick?

A pándémia hatására egyre többen vásároltak az otthonukba okos kütyüt, hiszen a karantén és a bezártság idején a legtöbb család az interneten, vagy az online világban talált menedéket, kapaszkodót. Akik megengedhették maguknak okos tévét vásároltak, de mit tehet az, aki nem engedhet meg magának egy okostévét?

Akinek nincs okostévéje, annak elmondható, hogy a műsorokat a szolgáltató által meghatározott programok szerint éri el, az ott meghatározott időben. Ez a mai modern társadalomban már nem annyira elfogadott, hiszen mindenki szereti az időbeosztásához kötni azt, hogy mit és mikor szeretne nézni.  Erre találták ki a tv boxokat, más néven a tévé okosító kütyüket.

Mit csinál egy tv box?

Akinek nincs okos tévéje, annak ajánlott vásárolni egy tv boxot, amit Wifi-n vagy kábelen keresztül a tévéhez lehet kötni és ezzel az egyszerű eljárással bárkinek lehet okostévéje. A tv box Androidos operációs rendszert futtat, USB portokon keresztül pendrivon lévő tartalmakat is le lehet játszani a segítségével. Összeköthető az okotelefonunk kijelzőjével is. A Netboxon keresztül alkalmas internetes videók lejátszására. Alkalmazások letöltése is lehetővé válik a tv boxon keresztül.

2020. májusától már nem csupán box kivitelű tévé okosítót lehet vásárolni, hanem a legújabb fejlesztések lehetővé tették, hogy Stick formájú és elnevezésű okosítót kössünk a tévénkhez. Ez az eszköz egy HDMI csatlakozóval dugható be a tévénkbe és egy pendrive méretű helyre zsúfoltak be mindent, amit az eddigi tv boxok láttak el. Ez a nagyon pici és praktikus készülék funkcióiban nem nagyon tér el az eddig megszokott tv boxoktól. A memória és a tárhely tekintetében nem történt semmilyen újítás a tv sticknél a boxhoz viszonyítva. Gyenge pont, hogy oda kell figyelni, hogy hamar megtelhet a tárhely és ez szükségessé teszi, hogy a nem nagyon használt applikációkat folyamatosan töröljük.

Mindkét kütyü esetében nagyon jó alkalmazásokkal lehet okosítani a tévéta Chromecast funkción keresztül. Netflix HD és a Play áruházból bármi egyéb letölthetővé válik a tévére, Dolby Stereo hangtámogatás is elérhető a Stick segítségével.

Posted on