Az élet útvesztői

Az élet útvesztői

A felnőtté válás útján kevés olyan ember van, aki feltétel nélkül van szeretve, akit ne érni mélyebb, vagy könnyebben feldolgozható trauma. Valójában az élet ilyen, mindenkinek áll a zászló bármilyen családba, kultúrába született. Ez nem baj, hisz az érett felnőttségig az önismereten keresztül vezet az út. A buktatók mutatják meg talán leginkább, hogy kik vagyunk. Gyakran önmagunkon is meglepődünk, hogy egy-egy súlyosabb helyzetben egyáltalán nem úgy reagálunk, ahogy azt a filmekben látni, vagy mi gondoltuk magunkról. Ez ad egyre tisztább képet arról, hogy kik is vagyunk mi valójában és ad lehetőséget arra, hogy eljussunk akár a teljes önelfogadásig.

Ezt nem várhatjuk másoktól, hogy megoldják helyettünk ezt a nehéz tanulási folyamatot. Se a családunktól, se a párunktól, se a munkahelyen. Sajnos nagyon sokan megakadnak a téves önszeretetnél. Az énviszonyulásuk eltorzul és nem önismeretre és önelfogadásra támaszkodik. Ebben az esetben a személyiség kompenzálja külső szépségre való mértéktelen törekvéssel, akár a környezetében, akár önmagával szemben. Van aki a hatalommal kompenzálja, akár a teljesítményének végletekig való fokozásával, vagy azzal hogy irreális tökéletességre törekszik. Vannak akik, alkoholhoz nyúlnak vagy bármilyen más szenvedélyhez. Sokan felszínes kapcsolatokba és együttlétekbe kapaszkodnak, nem feltétlen csak alkalmi kapcsolatok során, hanem a párjukkal is.

Helyes önelfogadás, önismeret ad csak olyan megnyugvást, ami az egyensúlyt folyamatosan fenntartja a kapcsolatainkban. Természetesen ez ugyanígy leképeződik a hálószobánkra is. Nem tudom hangsúlyozni, hogy az kint kezdődik a mindennapjainkban, azzal, hogy pontosan ismerjük azt, hogy mi a vágyunk. Hogy mi a vágyam nekem, és ugyanígy a társam is tudja, hogy mi a vágya neki. De a vágy az nem szükséglet és nem is hiányállapotból fakadó elvárás. Ha ezekre alapszik a hálószobai együttlétünk, akkor abból általában becsavarodhatnak vadabb irányzatok, fétisek és bizony sokan ott ragadhatnak. Vagy akár további problémák is eredhetnek belőle, ami kihat a teljesítményre és a vágy testi megélésére is. Ezeket előbb rendezni kell annak érdekében, hogy a valódi vágyainkhoz hozzáférjünk.  

Idősebb korra általában már a legtöbb ember bejárja a Maslow piramis alapján a különböző szükségleteit, megismeri önmagát, azt hogyan tudja azokat leginkább betölteni. Mind az alap biztonság és az érzelmi szükségletei is betöltve vannak jó esetben. Várhatóan minden férfi eljut az életében abba a helyzetbe, hogy bizony nem úgy teljesít az ágyban már mint fiatalabb korában. Mit tehet ilyenkor? Mit tehet, ha alapjaiban rendben van az élete és nem hiányból, torz mintákból épül fel a kapcsolata a párjával? Érdemes mindenképpen kibontani, hogy neki mi a vágya, hisz van mikor erre csak idősebb korban jut ideje ránézni egy férfinak a sok családi és munkahelyi problémák rendbetétele után.

 

De mit tehet az, aki éppen egy ilyen folyamatban van? A Kamagra Gold átmenetileg megfelelő megoldás lehet olyan férfiaknak, aki klasszikus értékrenddel bír és egyszerű, tiszta párkapcsolati megoldásokban gondolkodik, de egyelőre nem úgy reagál a teste. 

Posted on